zaterdag 22 januari 2011

Hiking

Vanochtend vroeg zijn we vertrokken met een gids naar de voet van het Himalaya gebergte, om daar een aantal “echte” Nepalese dorpjes te zien. De wandeling bleek al gauw een hike te zijn. We zijn gestart op 800 meter hoogte, en een piek gehaald van 1300 meter hoogte!.. Hiken met DC’s aan en je hele camera gebeuren bij je in de himalaya is voor mij niet echt weggelegd. Liever het een of het ander. :)

De wandeling was overigens prachtig! We zagen veel rijstevelden, en mooie lieve mensen. Elke keer als ik dacht dat we eindelijk bovenaan de berg kwamen, was er nog een hogere berg waar we op gingen! Het heeft wel z’n charmes, en de verborgen dorpjes ook.

Na ongeveer vier uur wandelen (helemaal uitgeput) kwamen we bij een dorpje, Bishnu (onze gids) vertelde dat hij hier woonde, en dat we bij zijn familie gingen lunchen! Geweldig was dat, we konden ons eindelijk echt thuis en welkom voelen tussen de echte burgers..

Zijn vrouw maakte heerlijk lekker verse daal baath (nepalees/india’s eten), en als toetje kregen we vers gemoken bison melk… Warm… Was even wennen, maar toch wel lekker. :)

Na de lunch zijn we via een aantal rijstevelden en zeer steile bergen met een ommetje weer terug naar de plaats waar we begonnen gehiked.


Han spotte mij in een serieus gesprek met Bishnu, in zijn dorpje:

En daarna nog een keertje:

Wat een leuke, mooie dag was het! Vol verassingen, en… spierpijn! :D Nu lekker uitrusten en weer bij tijds naar bed.. Morgen weer een nieuwe dag, en je weet maar nooit wat dat met zich brengt..


Namasteeehheeee! Amber

1 opmerking:

  1. Hi Amber,
    Wat ontzettend leuk om je verhalen te lezen, wat ziet het er ontzettend mooi uit en wat een goede fotografe ben je ! Maar dat wisten we al. Ik denk direct kontakt met Novib leggen want ze kunnen zo op de kalender! We genieten van je berichtjes en Tjesse en Jody zijn nu gezellig hier, ook daar genieten we van. Ik gun je nog een heerlijke week met mooie ontmoetingen en reisplezier.
    Maar dan maar weer eens op huis aan, we missen je!
    Een hele dikke zoen van Tien en family
    XXX

    BeantwoordenVerwijderen