donderdag 20 januari 2011

Van Kathmandu naar Pokhara

Gister zijn we op mijn verzoek door de “echte stad” van Kathmandu rond gaan slenteren. En weer kwam ik voor een verassing te staan! Achter de kleine toeristische straatjes bevinden zich erg veel pleintjes, met alleen maar lokale bevolking. Vaders, moeders, opa’s en oma’s, kinderen, ze zijn heerlijk bezig met elkaar, en met van alles en nog wat (wat wij noemen “niksen”).

Toch ook nog even een foto van de smerigheid in Kathmandu:

Een man schept mest uit een kruiwagen met zijn handen, met op de achtergrond, een standaard riviertje.. SMERIGHEID!

We waren overigens op zoek naar smerigheid, om te laten zien hoe Kathmandu ook is.. We kwamen terecht bij een koeien-slacht-straatje, de ingewanden lagen op bergen gestapeld op straat. De hersenpannen met de hoorns er nog op werden afgevoerd in een open autootje.. Ik denk dat ze die hoorns ergens voor gebruiken.. Anyway, te smerig om te laten zien aan jullie op foto.. :)

S’avonds zijn we naar de grote Stupa geweest voor het volle maan feest.. De Stupa was versierd met duizenden lichtjes en kaarsjes, erg mooi om te zien dus.. Maar ook erg moeilijk om te fotograferen, in het donker.. Het is in mijn ogen helaas niet gelukt zoals ik het wilde..


Vandaag zijn we met een mega toeristenbus vertrokken naar Pokhara. De reis begon om half acht in de ochtend. Na ongeveer 1,5 uur rijden hoorde we een enorme klap onder de bus. Bus aan de kant, het was het linker voorwiel.. Krikken dus.. Bleek het ding, wat achter het wiel zat (geen flauw idee hoe het heet, jody?) gebroken te zijn! Er kwam een bijtel en een hamer te voorschijn om de restanten weg te slopen. En daarna moesten we zo ongeveer twee uur wachten tot er iemand kwam uit Kathmandu met zo’n ding.. Echt lachen joh! Staan er zo’n 8 man een band te vervangen en te hameren. Ook komen er steeds meer mensen(mannen) aan rijden om te kijken of er iets ergs is, en of ze moeten helpen..


Uiteindelijk na een uur of 8 zijn we veilig aangekomen in pokhara. Het was al donker dus morgenochtend wordt een verrassing voor mij hoe de wereld er uit gaat zien!

Morgen even een off-day (denk ik).. Het blijft toch ook een beetje vakantie.. :)


Namaste, Amber

2 opmerkingen:

  1. Wauw: vooral je portret foto's zijn prachtig en worden echt met de dag beter! Compliment hoor...:)

    BeantwoordenVerwijderen